Aπόπειρα αυτοκτονίας μετανάστριας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Λέρου

Στο νοσοκομείο της Λέρου νοσηλεύεται νεαρή μετανάστρια που επιχείρησε την Τρίτη σε κατάσταση αμόκ να κόψει τις φλέβες της μπροστά στους συγκρατούμενούς της στο hotspot της Λέρου, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά.
Την απεγνωσμένη κίνησή της κατέγραψε το κινητό ενός μετανάστη που δημοσιοποίησε το βίντεο στον λογαριασμό του στο facebook.
«Αυτό το βιντεομήνυμα από τη Λέρο. Μια πρόσφυγας Γεζίντι έκοψε τις φλέβες της επειδή δεν μπορούσε να περιμένει άλλο σ” αυτή τη γαμημένη άθλια κατάσταση, χωρίς ελπίδα να περάσει τα σκατοσύνορά σας», έγραψε στα αγγλικά και τα αραβικά.
Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο από την υπεύθυνη του στρατόπεδου συγκέντρωσης, που ήταν παρούσα στο επεισόδιο. Στο χώρο του σταρτοπέδου επικρατεί ένταση, καθώς αθετήθηκε η δέσμευση για τοποθέτηση κλιματισμού στα κοντέινερ την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να είναι αφόρητες οι συνθήκες μέσα στον καύσωνα των τελευταίων ημερών.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες αλληλέγγυων, είναι πια συχνές οι κρίσεις άγχους και άλλες εκδηλώσεις έντονης ψυχικής επιβάρυνσης των μεταναστών, που συμπληρώνουν πλέον περισσότερους από τρεις μήνες εγκλωβισμένοι στα νησιά. Επίσης κρατούνται 36 ασυνόδευτοι ανήλικοι, στους οποίους επιτράπηκε λίαν προσφάτως να βγαίνουν τρεις ώρες την εβδομάδα από το στρατόπεδο συνοδεία της υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής.
(με πληροφορίες από antinazizone)