Εκκένωση καταλήψεων στέγης μεταναστών στην Θεσσαλονικη ξημερώματα

Στις 5 τα ξημερώματα οι δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν και εκκενώνουν τρεις καταλήψεις στέγης μεταναστών. Ορφανοτροφείο, Καρόλου Ντηλ και Βογατσικού και μεταφέρουν τον κόσμο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 75 αλληλέγγυοι που κρατούσαν με βάρδιες τις καταλήψεις έχουν συλληφθεί.

“Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην εκκένωση τριών χώρων, του πρώην ορφανοτροφείου στην οδό Γ. Λαμπράκη στην περιοχή της Τούμπας, του κτιρίου του ΑΠΘ στη συμβολή της οδού Βογατσικού με τη Λεωφόρο Νίκης και της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Καρόλου Ντηλ 32 – 34, η οποία ανήκει σε ιδιώτη.

Στο κτίριο της οδού Καρόλου Ντηλ έγιναν συνολικά 61 συλλήψεις, στο πρ. Ορφανοτροφείο συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ στο κτίριο της οδού Βογατσικού εννέα.

Οι καταληψίες του πρ. Ορφανοτροφείου και του κτιρίου στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης δημοσίου χώρου, ενώ τα άτομα που συνελήφθησαν στο κτίριο της Καρόλου Ντηλ, κατηγορούνται για διατάραξης οικιακής ειρήνης ιδιωτικού χώρου.” (thestival.gr)

Το κτίριο του πρώην Ορφανοτροφείου ανήκει στην ακίνητη περιουσία της Μητρόπολης.